Leo van Gilst
Oosteinde 30
2969 AT oud alblas
T  0184-693192
M info@leovangilst.nl
 
     
   
 
 
 
 
 
Tuinaanleg
Uw eigen oase van rust is toch wel uw tuin.

De tuin is de plek om lekker bij te komen, te genieten van de buitenlucht, om er te ontspannen en om lekker voor uw planten te zorgen. Maar voordat u dit allemaal kan gaan doen moet u eerst nog de voor u geschikte tuin gaan aanleggen.

Een van de belangrijkste aspecten voor het aanleggen van uw tuin is de voorbereiding. Of u uw tuin nou zelf aanlegt of door iemand aan laat leggen, beiden kost enig denkwerk. Als u eenmaal uw droomtuin bedacht heeft kan het echte werk beginnen. En dat valt niet mee! Want wie denkt dat hij dit ideaal zomaar met een schop en een paar plantjes kan verwezenlijken komt bedrogen uit. U zult merken dat er altijd wel complicaties optreden. Maar met een goede voorbereiding en onze tips is al de helft van het werk gedaan!

Stappenplan
Voordat u enthousiast naar het tuincentrum gaat om uw planten en vijverfolie aan te schaffen moet u zich eerst een aantal zaken afvragen. Vandaar dat we een stappenplan voor u hebben gemaakt:
•  Wat wilt u voor een tuin? Een met een gazon, veel planten of misschien toch een vijver?
• Of een tuin zonder al te veel onderhoud? Dan is een tuin met houten vlonders of verhardingen aan te bevelen.
• Wanneer u kinderen heeft, dan wilt u voor hen toch speelruimte hebben
• Ook moet u met kinderen uitkijken als u een vijver aan wilt leggen!
•  Wat wordt de stijl van de tuin
•  Wat is mogelijk in de tuin,vanzelfsprekend kent een kleine tuin haar beperkingen.
•  En niet in de laatste plaats: wat is uw budget
•  Hier even laten terug komen tuinhypotheek
•  Bedenk wel dat een investering in de tuin in principe een investering voor jaren is.

Men kan beter iets aanschaffen waarover men meteen tevreden is. Een aankoop waarover u minder tevreden bent kan duur uitpakken wanneer u dit element van de tuin achteraf moet vervangen. Het ontwerp Nadat u het stappenplan heeft doorlopen kan uw droomtuin op papier worden gezet. Het is een aanrader om u eerst goed te oriŽnteren wat er zoal op de markt te koop is. Aangezien niet iedereen groene vingers heeht, of er geen tijd voor heeft kunt u ervoor kiezen hoveniersberdijf Leo van Gilst in te schakelen. Een voordeel van het inschakelen van Leo van Gilst is dat hij als geen ander weet waar u op moet letten. Hij past bijvoorbeeld de tuin aan op de stijl van het huis, of een eventuele vijver wel genoeg zonlicht krijgt, welke tuin eenvoudig is in onderhoud etc.

Plaatsing en effecten
Eerst gaan we kijken naar het terras. De plaatsing van het terras in de tuin is zeer belangrijk. Zeker voor de liefhebbers van zonnebaden. U moet dus goed nadenken over de plaats van uw terras. Houd rekening met de ondergangsplaats en de opgangsplaats van de zon in uw tuin. Wie de hele dag in het zonnetje wil zitten doet er goed aan twee of zo nodig drie terrassen aan te leggen voor de ochtend, middag en avond. Houd bij het ontwerpen van een terras rekening met een ruimte van 2m≤ voor elke zitplaats. Zorg er dus voor om uw terras voldoende groot te maken.

Als we naar de paden in de tuin gaan kijken dan kunnen we verschillende functies van paden onderscheiden. Een hoofdpad moet al gauw 70 ŗ 80 cm breed zijn. Wilt u er met de fiets door kunnen is dat rond de 1.25m. Voor kleine paadjes die gebruikt worden bij tuinonderhoud moet u rekening houden met een breedte van 50 cm. U hoeft een pad niet recht te laten lopen. Een slingerend pad brengt een ruimtelijk effect. Ook kunt u gebruik maken van middelen om de tuin iets extra?s te geven. Als u bijvoorbeeld en kleine tuin heeft dan kunt u die groter laten lijken door een pergola of een heg in de lengte te plaatsen. De tuin kunt u breder laten ogen door elementen in de breedte te plaatsen. Spanning kunt u in de tuin brengen door gebruik te maken van diagonalen. Rust in uw tuin kunt u brengen met behulp van een gazon.

De realisatie
Dan is het moment daar: dat Hoveniersbedrijf Leo van Gilst met het werk gaat beginnen
Een goede hovenier moet van alle markten thuis zijn: bestrating, timmerwerk, vijvers en natuurlijk het groene aspect van de tuin moet in zijn woordenboek voorkomen. Als we klaar zijn met het aanleggen van uw tuin moet u niet denken dat u helemaal klaar bent! Een tuin is een levend iets dat altijd onder invloed staat van de wisselende weersomstandigheden. Daarom moet hij goed worden bijgehouden.

Omdat de natuur soms onvoorspelbare dingen doet, dreigen bijvoorbeeld de lelijke plekken in het gazon de droom van uw ideale tuin te verstoren. Kan hoveniersbedrijf Leo van Gilst die als extra service nazorg leveren. Wij zorgen ervoor dat uw tuin tip top in orde blijft, van winter tot lente en van zomer tot herfst. Als uw tuin is aangelegd kan u lekker genieten van uw droomtuin.

We hopen u voldoende ingelicht te hebben en wensen u veel groenplezier toe voor nu en in de toekomst samen met hoveniersbedrijf Leo van Gilst!

 
Copyright © 2024 Hoveniersbedrijf Leo van Gilst Home | Algemenevoorwaarden | Contact | Koi vijvers